Middenbouw: De geheime drakenschool

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 17:30

Middenbouw De geheime drakenschool – Emily Skye

 

Drakenbal; Een deel (1/3e) van de spelers vormen tezamen een draak door elkaar in een rij bij de heupen vast te grijpen. De andere spelers staan er om heen in een ruime kring en vormen zo de jagers.

De jagers proberen de draak op zijn achterste lijf te gooien, dus op de achterste speler. De draak probeert dit te voorkomen door steeds te kronkelen om zich heen te draaien. Als het achterwerk is geraakt, verplaatst deze zich naar de kop van de draak.

De jagers mogen niet naar binnen stappen maar moeten de bal naar elkaar overgooien om de draak goed te kunnen raken. Zodra iedereen in de draak achterwerk is geweest, dan wisselen de rollen.

 

Joris en de draak; Bij dit spel is er één tikker, dit is Joris. De rest van de mensen vormt de draak.  Dit doen ze door achter elkaar te gaan staan en hun voorganger vast te houden. Het achterste persoon krijgt nu een doek vastgemaakt aan de broek of rok. Joris moet nu proberen om de kop van de draak heen te rennen en de staart  (de doek) te pakken te krijgen. De kop probeert dit natuurlijk te verhinderen. Ook de staart probeert op Joris te ontwijken. Zodra Joris de doek te pakken heeft of als de draak in stukken getrokken is, is het spel afgelopen en wordt iemand anders Joris. 

 

Pas op voor de draak; maak een ruime cirkel (kasteel) met daar omheen een brede cirkel (gracht). De breedte hangt af van de gooivaardigheden van de kinderen. In het kasteel staan de gevangenen, in de gracht zitten de draken en om de gracht staan de burgers. De burgers proberen eten (bal) te gooien naar de gevangenen. Vangt de gevangene het eten (de bal)? Dan is deze vrij en wordt hij ook een burger. Vangt de draak het eten? Dan wordt de burger een gevangene. Varieer in het aantal draken, ballen en de breedte van de gracht voor variatie in het spel. Spreek af wat je doet met stuitballen of ballen die door de draak zijn aangeraakt maar niet gevangen.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.