Onderbouw: Er kwam een krokodil logeren

Gepubliceerd op 13 juni 2024 om 17:30

Onderbouw Er kwam een krokodil logeren – Harmen van Straaten

 

Krokodillenbek; teken grote krokodillenbekken op de grond met stoepkrijt. De krokodil heeft nog geen tanden. Gooi met een dobbelsteen, het aantal ogen die je gooit zijn het aantal tanden die je in de bek tekent. Ga door tot de hele bek vol is, zowel boven als beneden.

 

Laat je niet bijten!; maak een balansparcours met verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld autobanden, blokken, rand van de zandbak, etc. Ga over het parcours zonder er af te vallen want dan val je in de krokodillenvijver.

 

Rijmparcours; zorg voor een flink aantal rijmkaartjes, waarvan er meer dan 1 op elkaar rijmen. Aan de ene kant liggen een alle kaartjes en aan de andere kant van een parcours (Zie “Laat je niet bijten”) ligt van iedere rijmcategorie 1 kaart (bijvoorbeeld: groen, bus, broek, etc.). Neem een kaartje mee (zoen) en breng naar de overkant. Bij welk rijmwoord past deze? Bij groen! Breng zo alle kaartjes naar de goede categorie. Maak verschillende parcourtjes als er meer kinderen mee doen, dan hoeven ze niet te wachten en is er variatie. Kies zelf via welk parcours je gaat.

 

Rijmen met je lijf; ga staan in een kring, iedereen heeft een hoepel voor zich. Noem een woord, bijvoorbeeld: krokodil. Op welk lichaamsdeel rijmt dit woord? Dit lichaamsdeel is het enige deel wat in de hoepel mag.

 

Dozen; haal dozen uit de supermarkt en ga daar mee spelen.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling #evenwicht #balanceren #lichaamsbesef

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.