Onderbouw: Het huisje zonder heks

Gepubliceerd op 1 juli 2024 om 17:30

Onderbouw Het huisje zonder heks – Sophie Pluim

 

Beweeg als de heks en het huis; er worden veel woorden in het boek gebruikt die met je hele lijf gedaan kunnen worden om de betekenis van het woord te gaan begrijpen: krom van ouderdom, sloffen, slinger, suf en wankel, uit de grond schieten, etc. Speel het hele verhaal uit in het speellokaal. Probeer ondersteunende muziek te vinden die de bewegingen een extra dimensie geven.

Verwerk de tegenstelling: jong-oud hierin, hoe beweeg je als je oud bent, hoe stap je dan over een tak heen?

 

Heksenhuis; teken een mooi heksenhuis en versier het huis met verschillende patronen. Maak kleine ronde bewegingen tijdens het tekenen, om zo klein, fijn en precies te werken.

 

Stippen; maak een tekening met stippen. Gebruik hiervoor een wattenstaafje, viltstift of achterkant van een potlood.

 

Verven; maak een tekening met verf en zorg voor vloeiende randen, zodat kleuren en vormen in elkaar over gaan lopen.

 

Heksenspel; Teken een grote pan met een steel op de grond. Hiervoor kun je ook een lang touw met gebruiken, de steel wordt gemaakt met een stok. Iemand is de heks en probeert de anderen te tikken. Ben je getikt dan moet je in de koekenpan gaan staan. De pan wordt steeds voller en voller….

Wanneer er iemand over de steel van de pan springt is iedereen, die in de pan staan, weer vrij.

Variaties om het spel moeilijker te maken zijn: meer heksen, een kleinere/kortere steel, een kleinere of grotere pan. Kleine pan is makkelijker voor de heks en een grote pan is lastiger voor de heks.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.